Artikelen

Siemen (10)

0 Vind-ik-leuks

'Wat heb jíj nou aan?!'

Meisjes die zich drie keer per dag verkleden en met kattenoortjes op de deur uitgaan, daar kijkt niemand van op. Jongens die een uitgesproken stijl hebben, graag bonte kleuren dragen of zelf toga’s en kostuums creëren, vallen meer op. Zij krijgen vragen en opmerkingen over hun elegante verschijning. Wij spraken Siemen over zijn kledingfascinatie.

tekst gaat verder onder afbeelding

 

Siemen (10)

 

‘Kleding vind ik niet echt belangrijk maar vergeleken met andere jongens in de klas ben ik toch wel wat anders. Zij houden bijna allemaal van voetbal en dragen voetbalshirts. Mijn tweelingbroer houdt ook van spijkerbroeken en voetbalshirts. Ik niet. Ik draag meestal wit en zwart. Dat vind ik leuk. En ik draag bijna altijd een korte broek, ook ’s winters. Vorig jaar heb ik de korte-broek-actie gedaan: twee maanden lang in korte broek in de winter. Het was wel een beetje koud bij het sneeuwballengevecht. Maar toen heb ik 1600 euro opgehaald voor het Reumafonds. Nu vinden ze op school mijn haar te lang en vragen ze: ‘Waarom laat je je haar niet knippen?’ Als ik dan zeg dat ik het ga doneren, zeggen ze: ‘Ooooh.’ Dan snappen ze het wel.’

 

'Wat heb jíj nou aan?!' verscheen in de rubriek 'Van Amsterdamse bodem' in de achtste editie van het Amsterdam &Co magazine: Modebewuster. 

Tekst: Heleen Suèr 
Fotografie: Marie Wanders

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.