De 5 leukste bezienswaardigheden voor een toerist in Amsterdam

Amsterdam is voor veel toeristen een bezienswaardigheid. Amsterdam wordt niet alleen druk bezocht door toeristen maar ook door Nederlanders.   Wij hebben 10 tips voor u verzameld en deze hieronder op een rij gezet.

1. Van Gogh Museum

Het van Gogh Museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Ruim 200 schilderijen, ongeveer 500 tekeningen en meer dan 700 brieven, maar ook zijn verzameling Japanse prenten zijn in Amsterdam te vinden. Naast werken van Vincent van Gogh zijn er ook andere kunstwerken te vinden van 19e- eeuwse schilders en beeldhouders te vinden.

2. Nieuwmarkt

Een van de oudste delen van Amsterdam is het gebied rond de Nieuwmarkt. In dit gebied zijn vele historische verassingen te vinden, de diversiteit van Amsterdam komt hier dan ook goed tot zijn recht. De nieuwmarkt is een plein in het Amsterdamse Chinatown, dat naast het Red Light District ligt. Het plein vult zich dagelijks met kramen en elke zaterdag vindt er een keur aan organische producten op de biologische markt.

3. Dappermarkt & Dapperbuurt

Vrijwel elke hoofdstad heeft een multicultureel gebied dat je niet mag missen, zo ook Amsterdam. Amsterdam heeft de dapperbuurt met als hoogtepunt de Dappermarkt. Volgens National Geographic Traveler behoort deze zelfs tot de top tien beste winkelstraten ter wereld.

4. Amsterdam ‘City of Diamonds’

We kennen Antwerpen vanwege haar diamantenhandel, wat velen echter niet weten is dat Amsterdam ook wel de City of Diamonds wordt genoemd vanwege de florerende diamantenhandel. Bij Gassan Diamonds kunt u de kunst van het diamantslijpen en polijsten bewonderen tijdens een van de gratis rondleidingen.

5. Het verhaal van Anne Frank

Anne Frank is een van Amsterdamse bekendste historische figuren. In de Tweede Wereldoorlog zat ze met haar familie ondergedoken in het Achterhuis, waar het hele verhaal is begonnen.  Anne overleed op 15- jarige leeftijd in het concentratiekamp Bergen- Belsen. Het dagboek wat ze de zijner tijd  bijhield is wereldberoemd geworden. Het Achterhuis is de te vinden op Prinsengracht 263.

Algemene tips

Dan nog een algemene tip voor buitenlandse toeristen in Amsterdam. De mogelijkheid om contact te onderhouden met je familie en vrienden in je thuisland is erg belangrijk. Ondanks het feit dat we steeds meer middelen hebben om gratis te communiceren zoals Facebook en Skype is het ook prettig om bereikbaar te zijn.

Plaats een reactie