Weet of heb jezelf een leuk event?

Events

Locatie: Pakhuis de Zwijger

0 Vind-ik-leuks

Welke rol speelt de regio in de toekomst van onze voedselvoorziening?

Onze steden blijven groeien. Naar verwachting woont tweederde van de 9 miljard mensen in 2050 in de stad. Deze groei van de steden zorgt er voor dat er meer voedsel nodig is. Als één na grootste voedselproducent van de wereld, na de Verenigde Staten, exporteren we 80 procent van al het voedsel dat in Nederland geproduceerd wordt. Hoe kunnen we naar een duurzamer en efficiënter voedselsysteem? Er is een felle discussie gaande over de juiste manier om dit te doen: moet de landbouw grootschaliger en efficiënter om alle monden te blijven voeden? Of moeten we juist naar een kleinschaliger model dat beter aansluit op de vraag van de stad? Welke rol kan de regio spelen, de plek waar de stad en het achterland samenkomen, als het gaat om onze voedselvoorziening?

Slotbijeenkomst

In deze laatste aflevering van De Voedselketen blikken we terug op de vorige edities waarin we onderzoeken we hoe voedsel en de stad zich tot elkaar verhouden. Waar haalt de huidige stad haar voedsel vandaan? En waar liggen de mogelijkheden voor hoe we de stad in de toekomst blijven voeden?

We begonnen bij de boerderij van de toekomst waarna we verder reisden met ons eten de stad in. We bekeken de verschillende routes dat eten kan afleggen voordat het op ons bord beland en wie de mensen en initiatieven zijn die ons robuuste voedselsysteem willen verbeteren en veranderen. In de vierde aflevering keken we naar de behoefte van de stadmensen en wie dit eigenlijk zijn. Om in deze afsluitende aflevering terug te komen bij de hoofdvraag van de reeks: Waar haalt de stad straks haar voedsel vandaan?

Een vergezicht over eten van dichtbij.

Reserveer hier je plek! 

 

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.