Weet of heb jezelf een leuk event?

Events

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam

WorldTalks: Armoede in de Stad

Vrijdagmiddag 13 april spraken we met elkaar over armoede in Amsterdam. Bijna dertig procent van de Amsterdammers kampt met schulden, de hypotheek niet meegerekend. We deelden meningen, inzichten en verhalen over hoe schulden ontstaan en hoe we Amsterdammers er weer vanaf kunnen helpen.

Onze gasten
We mochten Don Ceder verwelkomen, lijsttrekker van de ChristenUnie in Amsterdam en betrokken als duo-commissielid in de Provinciale staten van Noord-Holland. In het dagelijks leven is hij advocaat en staat hij voornamelijk huishoudens met schulden bij. Laura Mudde vertelde over het werk van ONSbank, een initiatief om jongeren met problematische schulden de kans te bieden te ontkomen aan de vicieuze cirkel waarin ze terecht zijn gekomen. Ervaringsdeskundige Rachel Tokromo weet daar alles van, zij was aanwezig om haar verhaal met ons te delen. Zelf is ze nu werkzaam als coach bij ONSbank. Femke Pluymert zit in de directie van Diversion en het maatschappelijke project Moneyways: een armoede- en schuldhulppreventie programma voor jongeren. 

Onze skypegast was Laila Frank, freelance journalist van onder andere de Groene Amsterdammer. Laila verblijft al langere tijd in California en ze is pessimistisch over het land en wat daar gedaan wordt om schulden te voorkomen. Elten Kiene was onze huisdichter van de avond en wist deze editie prachtig te openen. 

We zien je heel graag bij de volgende editie op 18 mei over De Verleidelijke Stad. De toegang is gratis en de eerste drankjes zijn van ons! Meer informatie volgt binnenkort hier. Twijfel je nog? Bekijk alle foto's even van de vorige keer wink

 

De vrijmibo waar je slimmer wordt

Start je weekend goed met WorldTalks, een maandelijks inhoudelijke borrel op de vrijdagmiddag. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland. Waar gelijkgestemden en nieuwsgierigen samenkomen. Waar het goed toeven is. Waar je geïnspireerd wordt door een kort, scherp programma met dwarse of grootse denkers. Zodat de werkweek van je afglijdt en je geïnspireerd het weekend in gaat. Opgeladen met nieuwe ideeën, verrast door nieuwe dwarsverbanden, geprikkeld door de creatieve energie. Met een glas in de hand ontstaan zo de nieuwe vergezichten en plannen die de wereld waarin we leven net weer een beetje mooier en beter maken.

Deel dit artikel:
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF
en word lid van Amsterdam &Co.
ZELF EEN REACTIE PLAATSEN?

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.