Geschiedenis van Amsterdam en haar grachten

Wie Amsterdam bezoekt, mag een boottocht door de grachten niet missen. Deze tocht laat je kennis maken met de geschiedenis van Amsterdam en haar grachten. Sinds wanneer bestaan de grachten in Amsterdam? Vanaf wanneer worden er boottochten aangeboden in Amsterdam? Waarom is een boot tour zo populair in Amsterdam? Wanneer is het beste moment om een boottocht te doen in Amsterdam? Lees hier alles over de historie van Amsterdam en haar grachten!

Wat is de geschiedenis van Amsterdam en haar grachten?

Amsterdam is een stad die gebouwd is op en rondom grachten. Sinds de 13e eeuw zijn er al grachten in Amsterdam. De eerste gracht, de Singel, was bedoeld als verdediging voor het dorp. In de 16e eeuw kwamen er steeds meer grachten bij door uitbreiding van de stad. Amsterdam kreeg toen ook de naam ‘VenetiĆ« van het Noorden’. De bekendste gracht is waarschijnlijk de Prinsengracht. In de 16e eeuw werd Amsterdam uitgebreid met vele nieuwe grachten, waardoor het uiteindelijk uitgroeide tot de grootste stad van Holland.

Boottochten in Amsterdam

Boottochten door de grachten van Amsterdam zijn al ruim 100 jaar populair. In 1916 startte het eerste bedrijf, Amstel Boat Company, met het aanbieden van tochten door de grachten. Tegenwoordig kun je bij verschillende bedrijven terecht voor een boot tour door Amsterdam. Boottochten door de Amsterdamse grachten zijn erg populair op toeristen. Dit komt doordat je op deze manier de stad echt vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Amsterdam is namelijk een stad die vooral bekendstaat om haar grachten! Tijdens een boottocht door de grachten krijg je dan ook veel informatie over de historie van Amsterdam en de verschillende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Wanneer een boot tour in Amsterdam doen?

Boottochten in Amsterdam worden het hele jaar door aangeboden, maar het beste moment om een tocht te maken is tijdens de zomermaanden. Tijdens deze maanden is het namelijk vaak lekker weer en kun je genieten van alle prachtige bloemen die langs de grachten staan. Ook zijn er tijdens de zomermaanden meer activiteiten op het water, zoals openlucht concerten en festivals. Kortom, een boottocht door de Amsterdamse grachten is echt een aanrader voor iedereen die de stad bezoekt!

Waarom moet je een boat tour doen in Amsterdam

Waarom moet je een boottocht door de Amsterdamse grachten doen? Hier zijn 5 goede redenen voor een boat tour Amsterdam:

  1. Je krijgt een unieke kijk op Amsterdam
  2. Je leert veel over de geschiedenis van de stad
  3. Je bekijkt de bezienswaardigheden van Amsterdam vanaf het water
  4. Het is een leuke manier om te ontspannen
  5. Je maakt gemakkelijk contact met andere toeristen

 

Plaats een reactie