Heb jezelf een leuke organisatie?

Organisaties

NICE

Weten wat je eet, óók als je een ijsje eet. Daar worden wij nou blij van en we hopen jij ook. Hier lees je meer over NICE, lekker ijs van biologisch fruit van dichtbij. Hun ambitie is om een gevestigd internationaal ijsmerk te worden dat laat zien hoe je op een duurzame manier - die goed is voor mens en natuur - succesvol kan zijn. Daarmee willen ze bijdragen aan een positieve verandering in het aanbod van eten en stimuleren dat mensen bewustere keuzes maken.

NICE
NICE (Nina’s ICE) is ontstaan uit Nina’s liefde voor vers en puur eten. Ze maakte thuis al ijs van fruit, bevroren smoothies eigenlijk. Na de eerste enthousiaste reacties op haar fruitijsjes wist Nina het zeker: “Ik wil iedereen in Nederland laten proeven hoe lekker puur natuur smaakt’. Nu is NICE een bedrijf met 8 medewerkers aan de Weesperzijde. En de ijsjes van biologisch fruit zijn te vinden bij meer dan 900 horecaplekken en bio-supermarkten in Nederland, België én Duitsland. 

Voedzaam
NICE werkt met heel fruit en koud geperst sap om de smaak, vezels en vitamines te behouden. Fruitconcentraten, kant-en-klare fruitpurees of kunstmatige toevoegingen komen er bij NICE niet in.


Rijp fruit van dichtbij
Appels en peren uit de Flevopolder, bosbessen uit Drenthe, frambozen uit Zeeland; NICE haalt het biologische fruit het liefst van dichtbij. Ze kiezen voor het lekkerste rijpe fruit, want hoe rijper, hoe smaakvoller. Zo is er minder honing, agavesiroop of rietsuiker nodig. Want fruit smaakt van zichzelf al goed.

Handgemaakt
Ze maken ijsjes in een kleine ijsfabriek in Friesland, zoals je ze thuis ook zou maken. Van heel fruit, vers gezette thee en muntblaadjes die we met de hand hakken. De ‘smoothie’ die ze dan hebben gemaakt gieten ze in de vormen. Even bevriezen en hopla: echt lekkere en pure ijsjes. Alle ingrediënten (en dat zijn er maximaal 6) vind je groot op de verpakking. 

Aandacht voor de natuur
De biologische fruittelers kiezen voor een duurzame manier van werken: zonder bestrijdingsmiddelen, voor een gezonde bodem en een goede leefomgeving voor belangrijke insecten als de bij. De ijsfabriek is – net als NICE– dol op de zon: de zonnepanelen op het dak zorgen voor een energieneutraal productieproces. Daarnaast werkt NICE toe naar een 100% biologisch afbreekbare versie van de papieren verpakking van onze ijsjes.

“Ik wil iedereen in Nederland laten proeven hoe lekker puur natuur smaakt"

- Oprichtster NICE Nina Weerman

 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.