Heb jezelf een leuke organisatie?

Organisaties

Brouwerij Kleiburg

Ken jij Brouwerij Kleiburg al? Een fijne plek in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost waar mensen samen komen om elkaar te inspireren onder het genot van een biertje met een verhaal. Wij gingen bij ze langs en geven ze graag het woord:   

Kleiklooster
Verbinden, ontwikkelen, buiten de kaders denken en gastvrijheid bieden. Dit zijn de kernwaarden die centraal staan voor het Kleiklooster in de Bijlmer: een leefgemeenschap in de Kleiburgflat waar de deur voor iedereen open staat.
 Juist in een vrij anonieme en individualistische stad als Amsterdam is het essentieel om echt naar mensen te luisteren, elkaar te zien en elkaar te ontvangen.

De kloosterlingen uit het Kleiklooster laten zich in alles door de oude kloostertradities inspireren en gieten deze in een modern jasje. Vroeger maakten kloosters het water drinkbaar door er bier van te brouwen. De verkoop voorzag in het levensonderhoud. Zo wil Brouwerij Kleiburg vandaag de dag, met het verkoop van bier, voorzien in het onderhouden van het Kleiklooster en haar activiteiten. We streven er naar om het stadsdeel Amsterdam Zuidoost te ontwikkelen, om deze wijk van Amsterdam een mooiere plek te maken en om de bewoners met elkaar te verbinden en te inspireren. Kleiburg bier is bier met een verhaal.

Kleiburg bier
De brouwers van het Kleiburg bier zijn geen traditionele brouwers. Zo is één van hen voorgaand dominee en één van hen abt van het klooster. De brouwers werken samen om elke keer weer met verrassende bieren te komen met tegendraadse en unieke smaakcombinaties.

"We streven er naar om de bewoners met elkaar te verbinden en te inspireren"

De Proefzaak van Brouwerij Kleiburg
De Proefzaak is het proeflokaal van Brouwerij Kleiburg. Je vindt de brouwerij en het proeflokaal in een gezellige groene loods met pluktuin en groot terras, midden tussen de kantoren van Zuidoost. Het is een groene oase in een grijze betonnen jungle. Hier nodigen wij mensen uit om te ontspannen en om te genieten van een goed biertje en duurzaam en lokaal eten.

Drink de Bijlmer. Drink Kleiburg. Proost!

 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.