Projecten

Word deze zomer vrijwilliger voor kampeerders op De Buurtcamping!

De Buurtcamping is opzoek naar vrijwilligers!

Van 12 t/m 14 juli worden in Amsterdam maar liefst zes verschillende parken omgetoverd tot heuse kampeerterreinen! De Buurtcamping brengt inwoners van de stad met elkaar in verbinding. Omdat De Buurtcamping zich steeds verder uitbreidt, komen ze handjes te kort. Help jij ze mee door vrijwilliger te worden?

PROJECT BEKIJKEN

Word social driver voor bewoners uit de Pijp en de Rivierenbuurt!

Stichting HeenenWeer is op zoek naar social drivers en boekers

De Stichting HeenenWeer is in mei 2017 opgericht met als doel om bewoners uit de Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden meer kunnen lopen weer economisch en sociaal zelfredzaam en actief te maken. Omdat ze steeds meer aanvragen krijgen, zijn ze op zoek naar vrijwilligers die hun team komen versterken!

PROJECT BEKIJKEN

Werkgevers met een sociale visie gezocht voor deelnemers van het BORO*ATELIER

Weet jij een fijne en passende werkplek?

Het BORO*ATELIER werkt samen met langdurig werkzoekenden en statushouders aan een sociale en duurzame textielproductie. Ze werken binnen een leer-werktraject van 6 maanden aan externe opdrachten. Het doel is om met dit leer werk-traject de deelnemers te begeleiden naar een betaalde baan. Help jij ze daarmee?

PROJECT BEKIJKEN

Ken jij alle kleermakersvaktermen? Dan is MADE HERE op zoek naar jou

Deel jouw Nederlandse vaktaal met professionals uit Syrië en Irak

MADE HERE haalt de maakindustrie terug naar Nederland en verkleint de ecologische voetafdruk van kleding dankzij de professionals die uit landen komen waar het ambacht om kleding te maken nog volop bloeit, zoals Syrië en Irak. Heb jij verstand van naaien en wil je de Nederlandse vaktaal overbrengen?

PROJECT BEKIJKEN

Help jij kinderen uit kansarme buurten met het schrijven van hun toneeltekst?

Studio 52nd zoekt schrijfbuddy's!

Studio 52nd maakt theatervoorstellingen met kinderen uit de kansarme buurten van Amsterdam Oost door de kinderen toneelteksten te leren schrijven. Voor de volgende schrijfcursus die start op 10 september zijn ze op zoek naar schrijfbuddy's. Meld je snel aan!

PROJECT BEKIJKEN

Meld jouw activiteit aan voor een kilo Eberhardjes!

Amsterdam heeft een eigen koekje: het Eberhardje

Amsterdam heeft sinds 5 mei 2018 een eigen koekje: het Eberhardje. Vernoemd naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Het Eberhardje staat, net als hij, voor verbinding tussen de inwoners en bezoekers van Amsterdam en voor liefde voor onze mooie hoofdstad. Meld jouw activiteit aan en ontvang een kilo Eberhardjes!

PROJECT BEKIJKEN

Kom koken bij BuurtBuik West en strijd mee tegen voedselverspilling

Voedsel verbindt!

BuurtBuik West strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Het opgehaalde eten toveren ze met een team vrijwilligers om in een drie gangen lunch. Doe je mee?

PROJECT BEKIJKEN

Je organisatietalent inzetten bij The Present Movement

Laat veelbelovende initiatieven voor vluchtelingen vliegen

Iedereen kan een goed idee hebben, maar niet iedereen is ondernemer. Daarom koppelt The Present Movement veelbelovende initiatieven voor vluchtelingen aan succesvolle ondernemers. Heb jij projectmanagement skills en wil je vrijwillig meetups organiseren waar projecten en mensen samenkomen? Word een Present Mover!

PROJECT BEKIJKEN

Bloei & Groei middenin Amsterdam Zuidoost!

Waar vrouwen zichzelf, hun omgeving en buurt versterken.

Bloei & Groei creërt stadstuinen waar groente en fuit worden verbouwd door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bloei me ze mee door kennis te delen, een wildwandeling te doen of een seintje te geven als je groene vingers nodig hebt bij het opzetten van een dak- of moestuin!

PROJECT BEKIJKEN

Zo help je dakloze gezinnen in de maanden november en december

StreetSmart is een initiatief van horecaondernemers

Bijna honderd Amsterdamse horecaondernemers werken samen om gezinnen te helpen die op straat dreigen terecht te komen. In de maanden november en december vragen zij in hun restaurant aan gasten om 1 euro extra per rekening te betalen om dreigende dakloosheid te voorkomen. Doe jij mee?

PROJECT BEKIJKEN

1500 mogelijkheden als vrijwilliger bij VCA

Iets goeds doen voor de stad én je talenten ontwikkelen

Iets goeds doen voor de stad? En tegelijkertijd je talenten ontwikkelen? Of nieuwe mensen ontmoeten? Er zijn eindeloze mogelijkheden als vrijwilliger bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Ontdek wat aansluit bij jouw interesses en agenda.

PROJECT BEKIJKEN

Groene Kaart van Amsterdam

Doneer, deel of denk mee met de Groene Kaart van Amsterdam

Amsterdam verdient het: de allereerste Groene Kaart. De unieke kaart die overzicht geeft van bijna alle groene en blauwe plekken in de stad. En jij kan helpen om dit te realiseren. Hoe? Doneer, deel of denk met ze mee!

PROJECT BEKIJKEN

Samen nieuw geluk vinden - Stichting Ykeallo

Help Ykeallo anderen te helpen

Zo snel mogelijk meedoen in de maatschappij is belangrijk om te kunnen wortelen als nieuwkomer. Ykeallo helpt statushouders bij het vinden van een baan, stage of vrijwilligerswerk. Ben je een organisatietalent of heb je tijd over? Misschien een groot netwerk? Wat je bijdrage ook is: Help Ykeallo anderen te helpen!

PROJECT BEKIJKEN

De smaak van de stad - Voedseltuin IJplein

Word vriend van de Voedseltuin IJplein, koop een krat

Geloof jij net als Voedseltuin IJplein in de verbindende kracht van voeding? Je kunt dit project helpen op de meest uiteenlopende manieren. Ook als je geen groene vingers hebt. Bijvoorbeeld door een donatie te doen waarmee de vrijwilligers een krat groenten vullen. Zo word je vriend van de Voedseltuin!

PROJECT BEKIJKEN

Je bent wat je deelt & doet - The Beach for Creative Innovation

Deel je kookkennis met de Wilde Chefs

Sluit je aan bij het netwerk van The Beach. En doneer bijvoorbeeld aan de Wilde Chefs, voor de ontwikkeling van een bijzonder kook- en verhalenboek. Of deel je kennis en help met de coaching en persoonlijke ontwikkeling van deze koks.

PROJECT BEKIJKEN

Draag bij wanneer het jou uitkomt bij NL Cares - Amsterdam

Draag een steentje bij, wanneer het jou uitkomt

Wel zin maar weinig tijd? NL Cares - Amsterdam maakt het mogelijk om zelfs met een volle agenda een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze hoofdstad. Benieuwd of er iets voor jou bijzit?

PROJECT BEKIJKEN

Rennen voor een sterke stad - Rode Kruis Amsterdam

Ren voor het Rode Kruis Amsterdam tijdens de Dam tot Damloop

Benieuwd wat jij kunt doen om de zelfredzaamheid van Amsterdammers te vergroten? Doe zondag 23 september mee aan de Dam tot Damloop en ren mee voor het Rode Kruis Amsterdam. Met de opbrengst van jouw sponsoring help je nóg meer kwetsbare Amsterdammers!

PROJECT BEKIJKEN

Iedereen doet mee in Mokum - Stichting Prisma

Word vrijwilliger en bouw aan een bijzondere band

Wil je ook iets betekenen voor Amsterdammers met een verstandelijke beperking? Stichting Prisma bestaat dankzij de inzet van vrijwilligers. Iets voor jou? Ontdek de mogelijkheden en lever ook een bijdrage aan een leefbaar Amsterdam. Voor iedereen.

PROJECT BEKIJKEN
 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.