Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Ren voor het Rode Kruis Amsterdam tijdens de Dam tot Damloop

0 Vind-ik-leuks

‘Heldhaftig,’ ‘vastberaden’ en ‘barmhartig’ zegt het wapen van onze hoofdstad. Een spreuk die niet zou misstaan op de gevel van het Rode Kruis in Amsterdam. Want ook als het met de meesten goed gaat, zijn er kwetsbaren die hulp nodig hebben.

Samen in Amsterdam

Doe zondag 23 september mee aan de Dam tot Damloop en maak je prestatie nog sportiever door je te laten sponsoren voor het Rode Kruis Amsterdam! De opbrengst van deze sponsoractie gaat dit jaar naar het maatjes project "Samen in Amsterdam". Uit cijfers blijkt dat 80.000 Amsterdammers (13%) zich ernstig eenzaam voelen. Zij verkeren vaak in een sociaal isolement. Dit zijn veelal ouderen of gehandicapten. Het Rode Kruis Amsterdam koppelt vrijwillige maatjes aan mensen die behoefte hebben aan meer contact. Meer informatie over dit project kun je hier lezen. 

Zo maakt het Rode Kruis de stad sterker

Het Rode Kruis helpt kwetsbare Amsterdammers,  zodat zij in tijden van nood niet alleen staan. Amsterdamse vrijwilligers van deze internationale organisatie staan klaar tijdens noodsituaties, evenementen, en verzorgen EHBO-cursussen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten hebben van Eerste Hulp. Ook bestieren ze projecten die de zelfredzaamheid van mensen vergroot.​

Een leefbare stad is een weerbare stad. De projecten van het Rode Kruis zijn een steuntje in de rug voor hen die het niet alleen redden. Een belangrijke en dankbare taak waar iedereen beter van wordt.

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.