Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Waar vrouwen zichzelf, hun omgeving en buurt versterken.

0 Vind-ik-leuks

Veel mensen trekken de natuur in wanneer ze hun gedachten op een rijtje willen krijgen of tot rust willen komen. Bloei & Groei creërt zulke plekken middenin Amsterdam Zuidoost; stadstuinen waar groente en fuit worden verbouwd door vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om weer tot bloei te komen. En dat in buurten en wijken waar het 't hardst nodig is. Ben jij geraakt door hun visie? Dan ben je meer dan welkom om mee te helpen of denken!

De natuur als bron van veerkracht en inspiratie

Bloei & Groei creeërt vruchtbare grond voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken. Waar zelfredzaamheid, bewustwording en ondernemerschap wordt gestimuleerd, zodat vrouwen hun volle potentieel kunnen realiseren. Dat willen ze natuurlijk niet alleen in Amsterdam Zuidoost doen, maar in heel Nederland. Geloof jij in hun visie? Doe met ze mee.

Hoe werkt Bloei & Groei?
Een eenjarig tuintraject vormt de basis van Bloei & Groei. In de tuinen in Gaasperdam en Venserpolder vinden vrouwen met hun handen in de aarde rust en een moment voor zichtzelf. Ze verbouwen hun eigen groenten, bloemen en kruiden waardoor ze deels zelfvoorzienend worden. De vrouwen tuinieren van maart tot november op vaste momenten in de week en onder leiding van coaches, zij helpen de deelnemers met tuinieren en op persoonlijk vlak. Onderdeel van dit traject zijn ook natuurexcursies en workhops op het snijvlak van goren, creatief, zelfzorg en micro-duurzaamheid. 

Bloei & Groei is een community van vrouwen met een pioniersgeest. Ze werken met en in de natuur om de mentale, emotionele, fysieke en sociale weerbaarheid van vrouwen te bevorderen. Met Amsterdam Zuidoost als hun uitvalsbasis. Bloei & Groei werkt hard aan een plaats waar in co-creatie met vrouwen uit Zuidoost op ambachtelijke wijze de kruiden, bloemen en planten uit de tuinen verwerkt worden tot een productenlijn. Vanuit deze plek stimuleren zij sociaal ondernemerschap, talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap. 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.