Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Groene Kaart van Amsterdam

0 Vind-ik-leuks

Na de zomer krijgt Amsterdam een unieke kaart die een overzicht geeft van bijna alle groene en blauwe plekken in de stad. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de allereerste ‘Groene Kaart van Amsterdam’ wordt gerealiseerd! Initiatiefnemer is de in Amsterdam gevestigde sociale enterprise Nature desks. De kaart van groen Amsterdam wordt gedrukt op groot formaat (890mm x 1000mm) door een van de beste cartografische drukkers van Europa.

Nieuwsgierig naar al het groen in je buurt?

Amsterdam verdient het: de allereerste Groene Kaart. De unieke kaart die overzicht geeft van bijna alle groene en blauwe plekken in de stad. En jij kan helpen om dit te realiseren. Hoe? Doneer, deel of denk met ze mee!

Meer groen en blauw
Op een gewone stadsplattegrond zie je voornamelijk gebouwen, wegen, straten en pleinen. Het groen is meer bijzaak. De Groene Kaart van Amsterdam toont juist hoofdzakelijk het blauw en het groen in de stad. Denk aan onder meer parken, groene daken, kinderboerderijen, volkstuintjes en watergebieden. Maar ook aan andere plekken waar je in de stedelijke natuur werkt, of smogvrij een wandeling kunt maken.
Initiatiefnemer Ioana Biris: ‘We denken dat heel veel Amsterdammers nieuwsgierig zijn naar het groen in de buurt van hun huis, studie of werk. Plekken waar je kunt afspreken, ontspannen, werken of sporten. We willen niet alleen alle bewoners bereiken, maar ook de jaarlijks honderdduizenden bezoekers die die groene en blauwe plekken van Amsterdam beter willen leren kennen.’ De Groene Kaart van Amsterdam is bedoeld voor iedereen die houdt van Amsterdam, het stedelijk groen en/of cartografie.’

Met de Groene Kaart van Amsterdam wordt benadrukt hoe belangrijk natuur in de stad is. Ioana Biris: ’Wij geloven dat mensen straks echt anders naar hun stad zullen kijken met deze unieke kaart in de hand. Iedereen die in Amsterdam leeft, werkt en speelt kan nog veel meer van het stedelijk groen gaan genieten. Er zijn nog zoveel bijzondere groene plaatsen in Amsterdam die gekoesterd moeten worden.’

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.