Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Deel de Nederlandse vaktaal met professionals uit Syrië en Irak

MADE HERE haalt de maakindustrie terug naar Nederland. Om de ecologische voetafdruk van kleding te verkleinen en de talenten te benutten van professionals met een vluchtachtergrond die nog beschikken over het kleermakersvakmanschap. MADE HERE is op zoek naar mensen die verstand hebben van naaien en die het leuk vinden om de Nederlandse vaktechnische termen over te brengen. Ben jij de vrijwilliger die ze zoeken? 

LOVED CLOTHES LAST

MADE HERE is een coöperatie, omdat het recht doet aan de makers. Ze geloven dat het juist in de mode-industrie nu zo belangrijk is dat we de makers weer gaan zien en waarderen. Het is gebruikelijk bij de oprichting van een coöperatie dat iedereen een aandeel van het benodigde startkapitaal inlegt, maar de leden van MADE HERE konden dat niet doen; Maytham, Najib en Ibrahim hebben in hun eigen landen, Syrië en Irak, alles achter moeten laten. Wil je niet vrijwilligen, maar wel wat doen? Om het machinepark compleet te maken en te zorgen dat MADE HERE zich in een grotere ruimte kan vestigen, kun je een donatie doen!

Kies beter en koop minder - MADE HERE zet zich in voor slow fasion. Dat doen ze door de makers en hun vakmanschap zichtbaar te maken, waardoor ze meer bewustzijn creëren voor het hele productieproces. Daarnaast laten ze de productie in Nederland plaatsvinden, reduceren ze daarmee CO2 en kunnen ze meer maatwerk en kleine oplagen maken. Ook werken ze met opdrachtgevers die met geryclede, duurzame, vintage materialen- of restcollecties werken. Én MADE HERE stimuleert langer te doen met kleren, door kleding te repareren of te vermaken.  

Wil je ze volgen en supporten? Volg MADE HERE op Facebook en Instagram @ateliermadehere! 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.