Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Studio 52nd zoekt schrijfbuddy's

0 Vind-ik-leuks

Studio 52nd maakt theatervoorstellingen met kinderen uit de kansarme buurten van Amsterdam Oost door de kinderen toneelteksten te leren schrijven. De voorstellingen gaan over belangrijke en actuele onderwerpen. Die kunnen moeilijk, onbespreekbaar of juist grappig zijn. Tijdens de schrijfcursus worden ze 1-op-1 begeleid door een schrijfbuddy die ze helpt hun ideeën, fantasieën en gedachtespinsels op papier te zetten. En daarvoor zijn ze op zoek naar jou! De teksten die de kinderen met jouw hulp schrijven, worden vervolgens door professionele theatermakers tot een voorstelling gemaakt. 

Schrijfbuddy's gezocht!

De volgende schrijfcursus start op 10 september en Studio 52nd is op zoek naar schrijfbuddy's die de kinderen willen helpen bij het schrijven van hun debuut-toneeltekst. De kinderen zijn echt de schrijvers. Als jij ze kan prikkelen met vragen of weet hoe je met ze in gesprek moet gaan om te zorgen dat hun ideeën vorm krijgen, dan ben jij super geschikt! 

Hoe zo'n schrijfcursus werkt en wat jouw rol is:
De cursus bestaat uit 9 schrijflessen op een dinsdagmiddag. Daarbij leren de kinderen de basis van toneelschrijven: Hoe maak je een personage? Hoe zorg je dat je verhaal spannend wordt? De lessen worden gegeven door de docenten van Studio 52nd en jij bent er als buddy echt om ze verder te helpen als ze vastlopen of om ze te prikkelen met vragen. Aan het eind van de cursus is er het schrijfweekend op 17 en 18 november, buiten de stad. Hier schrijven de kinderen hun definitieve toneelstuk. Als schrijfbuddy kun je er ook voor kiezen om alleen de cursus te doen, zonder het schrijfweekend. Of andersom. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan is het zeker de moeite waard om dit impressie filmpje even te checken!

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.