Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Voedsel verbindt!

0 Vind-ik-leuks

Kookliefhebbers, dit is echt héél leuk! BuurtBuik West is op zoek naar meer vrijwilligers die samen met hen de strijd aangaan tegen voedselverspilling. Hoe dan? Door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Het opgehaalde eten toveren ze om in een drie gangen lunch. Elke zaterdag in Buurthuis de Horizon in de Spaarndammerbuurt van 11:00 tot 15:00 uur. Daar worden wij nou blij van!

Doe mee als vrijwilliger

BuurtBuik West draait op de inzet van enthousiaste en bevlogen vrijwilligers. Zij hangen boven de pannen in de keuken van het buurthuis en voorzien de gasten van een warme maaltijd. Sommigen zijn maandelijks op locatie in de weer, anderen helpen mee met de ontwikkeling van de organisatie. Je hoeft zeker geen master chef te zijn om te komen vrijwilligen, maar enige affiniteit met voedsel en koken is wel een pré.

Delen tot de laatste kruimel 
BuurtBuik West bereidt heerlijke, voedzame en gratis maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. Elke zaterdagochtend wordt het eten opgehaald en koken ze er gezamenlijk een lekkere drie gangen lunch van. Altijd een creatieve uitdaging: je weet immers nooit wat de opbrengst van de dag zal zijn! Als het eten is opgediend, eten de vrijwilligers samen met de gasten een hapje mee. 

Naast lekker eten, draait het vooral om de gezelligheid; iedereen is welkom om aan te schuiven! Na de maaltijd rest het de vrijwilligers alleen nog de schone taak om de keuken weer netjes achter te laten, zodat ze wekelijks dit initiatief mogen voortzetten op die geweldige locatie. 

' Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen,
helpen elkaar een handje en strijden tegen voedselverspilling.' 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.