Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Amsterdam heeft een eigen koekje: het Eberhardje

Amsterdam heeft sinds 5 mei 2018 een eigen koekje: het Eberhardje. Een koekje voor bij de koffie in de vorm van een hart met de drie Andreaskruisen in het midden, vernoemd naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan. Het Eberhardje staat, net als hij, voor verbinding tussen de inwoners en bezoekers van Amsterdam en voor liefde voor onze mooie hoofdstad. Organiseer jij in de maand september een activiteit? Meld 't dan snel aan en wie weet ontvang je een kilo Eberhardjes op de dag zelf!

'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar'

De boodschap van Van der Laan 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar' moet onlosmakelijk verbonden blijven met het Eberhardje. Hiervoor is de Stichting 'Eberhard voor Amsterdam' opgericht met als doel: het (mede)financieren van activiteiten gericht op het verbinden van mensen in Amsterdam. In de maanden juli, augustus en september gaan ze langs bij initiatieven om kennis te maken en leveren ze persoonlijk een kilo Eberhardjes op de dag van de activiteit! Organiseer je zelf een leuke activiteit? Meld het aan! 

Een ode aan de oud-burgemeester van Amsterdam
Résalieke Vlieger bedacht het Eberhardje kort na overlijden van Eberhard van der Laan. Nico Meijles, eigenaar van Holtkamp Horeca Patisserie en Croquetten hoorde van het idee en werd enthousiast. Het werd een heerlijk roomboterkoekje met een vleugje vanille. Veel Amsterdammers kunnen de Eberhardjes tegenkomen als koekje bij de koffie, want Holtkamp Patisserie en Croquetten heeft de Eberhardjes opgenomen in eigen assortiment. Per verkochte kilo doneren ze €2,50 aan de stichting 'Eberhard voor Amsterdam'. En Patisserie Holtkamp doet daar nog eens 1 euro extra boven op.

Heb je al trek? Op eberhardjes.nl lees je waar je de Eberhardjes kunt proeven en hoe je ze kunt bestellen! 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.