Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

Stichting HeenenWeer is op zoek naar social drivers en boekers

0 Vind-ik-leuks

Ongemerkt doen we veel dingen op een dag. We lopen even naar de supermarkt, fietsen dan naar ons werk en gaan nog bij een vriend langs voor een borrel. En we maken vaak nog een heleboel andere kleine stops! Maar heb je er wel eens over nagedacht hoe ingewikkeld het wordt als je niet meer mobiel bent? Stichting HeenenWeer wel! In mei 2017 is de stichting opgericht, met als doel om buurtgenoten uit De Pijp/Rivierenbuurt, die geen korte afstanden meer kunnen lopen, weer economisch en sociaal zelfredzaam en actief te maken. Omdat de Stichting steeds meer aanvragen krijgt, zijn ze op zoek naar social drivers en boekers. Help jij ze mee?

Social drivers en boekers

Met een groeiend aantal aanvragen, is Stichting HeenenWeer op zoek naar social drivers en boekers. Als social driver ben je in het bezit van een rijbewijs, je bent vriendelijk en hulpvaardig en minstens 1 dagdeel in de week beschikbaar om te rijden. Als boeker is het belangrijk dat je bekend bent met Excel, je kunt goed met de telefoon overweg en je bent flexibel en geduldig. Je bent ook minstens 1 dagdeel per week beschikbaar en als je in de Pijp of in de Rivierenbuurt woont, kun het werk ook vanuit huis doen. Wil jij je vrijwilliger inzetten voor Stichting HeenenWeer?

Sociale Service
HeenenWeer is een sociale service voor bewoners van de Pijp en de Rivierenbuurt die geen korte afstanden alleen kunnen lopen. Een team van vrijwilligers rijdt voor bewoners die bijvoorbeeld naar de dokter of fysio moeten, die even boodschappen willen doen, naar de Albert Cuyp willen of die gaan sporten. Noem maar op! Bewoners kunnen door de hele wijk alles weer doen. Ze rijden nu al gemiddeld 120 ritten per week en dat doen ze met elektrische invalidenvoertuigen. Inmiddels een begrip in de buurt! Het team van vrijwilligers is hecht en werkt goed met elkaar samen. Er worden regelmatig workshops georganiseerd en leuke bijeenkomsten, zoals borrels of barbecues. 


 

"Na een dienst ga ik huppelend naar huis!"
- Social driver Wim

Annie ging wekelijks naar de viswinkel, maar was drie jaar lang niet meer in staat om dit te doen. Met de HeenenWeer is ze pas geleden wel weer geweest:
"Heerljk was het en ze kenden me ook nog steeds!"

 

Lees meer op stichtingheenenweer.nl

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.