Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

De Buurtcamping is opzoek naar vrijwilligers!

0 Vind-ik-leuks

Je tentje opzetten in jouw Amsterdamse stadspark? Deze zomer kan het! Van 12 t/m 14 juli worden maar liefst zes verschillende parken omgetoverd tot heuse kampeerterreinen:  Flevopark, Noorderpark, Gaasperdam, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk. Drie dagen lang wordt het park een klein gemoedelijk dorp midden in de grote stad, bewoond door alle types die de stad rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op de camping is iedereen gelijk en kunnen buurtbewoners elkaar op een gezellige en ontspannen manier ontmoeten. Met die pleerol onder de arm ziet iedereen er ten slotte even knullig uit. Omdat De Buurtcamping zich steeds verder uitbreidt, komen ze handjes te kort. Help jij ze mee door vrijwilliger te worden?

Vrijwilligers gezocht!

De Buurtcamping wordt georganiseerd door enthousiaste en betrokken vrijwilligers uit de buurt. Zij bouwen de camping op en zorgen voor de leukste activiteiten; van yogaworkshops tot het bouwen van marshmallowtorens. Kan jij geweldig verhalen vertellen of zie jij jezelf wel als gastvrouw bij de receptie? Of sta jij De Buurtcamping bij als dappere EHBO'er? Alle hulp is welkom! Help jij De Buurtcamping door vrijwilliger te worden? Meld je hier aan.

 

 

“Eigenlijk wel apart! Ik ken maar twee mensen hier op de buurtcamping, maar iedereen komt bij mij uit de buurt. Er onstaan zeker mooie nieuwe vriendschappen tijdens het kamperen!"
- Annemieke, campingbeheerder.

 

 

 

Tekst gaat verder onder de foto

Op de Buurtcamping is niet alleen iedereen welkom, iedereen is er ook gelijk. Arm en rijk, jong en oud, alleenstaand en grote gezinnen, autochtoon en allochtoon. Waarom is het concept bijzonder? Vooral vanwege de eenvoud. Nergens ontmoet je elkaar makkelijker dan op een camping. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen en thuisgevoel in de buurt, meer samenwerking en vriendschappen. Mensen verbinden is hard nodig. De kloven in de samenleving tussen verschillende groepen worden namelijk steeds groter: tussen arm en rijk, tussen hoog en laagopgeleid, tussen Nederlanders en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond. De Buurtcamping zet zich in om deze kloven te dichten!

Meer informatie nodig? Lees alles over De Buurtcamping op www.debuurtcamping.nl! of stuur een mail naar campingbeheerder@debuurtcamping.nl.

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.