Heb jij of ken jij een mooi initiatief uit Amsterdam?

Projecten

StreetSmart is een initiatief van horecaondernemers

0 Vind-ik-leuks

Het zal je maar gebeuren. Je dreigt je huis uit gezet te worden. De rekeningen stapelen zich op en je hebt geen geld om ze te betalen. De hulp van de overheid is verminderd en uitzicht op een betaalde baan heb je ook niet. Het is om wanhopig van te worden, zéker als er ook nog kinderen in het spel zijn. Initiatieven als StreetSmart bieden gelukkig hulp. Ga jij uiteten in de maanden november of december? Betaal dan 1 euro extra op je rekening! Of ben je een horecaondernemer? Sluit je aan en doe mee. 

1 euro per rekening

Bijna honderd Amsterdamse horecaondernemers werken samen om gezinnen te helpen die op straat dreigen terecht te komen. In de maanden november en december vragen zij in hun restaurant, koffiehuis of hotel aan gasten om 1 euro per rekening extra te betalen en zo dreigende dakloosheid te voorkomen en armoede aan te pakken. Doe jij mee? Lees hier welke horecagelegenheden zijn aangesloten.

Hoe wordt de opbrengst van StreetSmart besteed? 
Sponsoren nemen de organisatiekosten op zich en 100% van de horeca-opbrengsten gaat rechtstreeks naar projecten die zich inzetten voor gezinnen met dreigende dakloosheid. Het geld wordt besteed aan hulp voor gezinnen met ernstige financiële problemen, die onvoldoende geld hebben voor een verantwoorde maaltijd. Zo zorgt StreetSmart bijvoorbeeld voor groenten en fuit. Maar ook voor fietsen om te zorgen dat mensen naar een dagbesteding kunnen gaan of de kinderen naar school kunnen brengen. Daarnaast helpt StreetSmart mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werkervaring bij een StreetSmart restaurant. 

StreetSmart leert van de ervaringen uit Londen. Daar is StreetSmart al sinds 1998 een succes. Zorgorganisatie HVO-Querido heeft de opstart van het project samen met sponsoren en media partners in Nederland gefinancierd. "Natuurlijk is het belangrijk dat Amsterdammers voor elkaar zorgen", zegt bestuurder Clemens Blaas. HVO-Querido is een duurzame en deskundige zorgorganisatie in Amsterdam en helpt mensen die buiten de boot vallen een zelfstandig bestaan te laten leiden en weer deel te nemen aan de maatschappij. 

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.