De duurzame stad

DE DUURZAME STAD

Selecteer een categorie

DE DUURZAME STAD

#KOMJIJOOK?

Leden &Co: het jaarlijkse event voor alle leden van Rabobank Amsterdam!

#DRAAGBIJ

Kom koken bij BuurtBuik West en strijd mee tegen voedselverspilling

#LEESMEE

Duurzaamheid en voeding - In de keuken

#DRAAGBIJ

Bloei & Groei middenin Amsterdam Zuidoost!

#LEESMEE

Duurzaamheid en voeding - In de Buurt

Iedere maand deelt Greendish in de serie ‘duurzaamheid en voeding’ geheimen en leukste weetjes. Greendish bestaat uit een ambitieus team van voedingsdeskundigen, chefs en gedragswetenschappers. En roepen alle Amsterdammers en ondernemers op om zelf impact te maken met hun tips voor een groenere en meer duurzame stad

#KOMJIJOOK?

Het Amsterdam &Co Zomerfeest

Amsterdam &Co viert de zomer met XITE, The School of Life... en met JOU?

 

Dressing people by undressing the industry

#STAGEPLEK

STAGE BIJ AMSTERDAM &CO

#KOMJIJOOK?

WeMakeThe.City

WeMakeThe.City is het festival dat steden beter maakt. Van 20 t/m 24 juni wordt het stedelijk leven gevierd en wordt er samen in de Metropoolregio Amsterdam gewerkt aan de belangrijke stedelijke vraagstukken.  Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden?

 

Liefde voor vers en puur eten

NICE is ontstaan uit Nina’s liefde voor puur en gezond eten. Weten wat je eet is belangrijk, ook als je een ijsje eet. Nice maakt lekker én goed ijs, van biologisch fruit van dichtbij. Ze gebruiken geen fruitconcentraten of kunstmatige toevoegingen. Zo kan iedereen proeven hoe lekker puur natuur smaakt.

#BEKIJKVIDEO

Op bezoek bij het Wormenhotel

#KOMJIJOOK?

WorldTalks: De Verleidelijke Stad

WorldTalks is een maandelijke talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante vrijmibo van Amsterdam. Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland. De volgende editie vindt plaats op vrijdag 18 mei, ben jij er bij?

#LEESMEE

Amsterdam &Co op bezoek bij...

 

Slapend de wereld veranderen!

Het Amsterdamse merk Yumeko maakt het beddengoed van de hoogste kwaliteit dat tegelijk duurzaam is. 100% biologisch en fairtrade. Dat is beter voor jou en beter voor de wereld. De luxe ervaren van slapen onder gezonde en zachte natuurlijke materialen? Als lid van Amsterdam &Co krijg je tot en met 31 mei 2018 maar liefst 15% korting op al het beddengoed! En behoor je tot de eerste 10 die een Yumeko-beddengoed aanschaffen dan heb je zelfs 40% korting!

#KOMJIJOOK?

Slotbijeenkomst De Voedselketen: Van streek naar supermarkt

Op maandag 23 april in Pakhuis de Zwijger is de laatste bijeenkomst van De Voedselketen, waarbij ze terugblikken op de vorige edities waarin ze onderzochten hoe voedsel en de stad zich tot elkaar verhouden. Ben jij er ook bij? 

#KOMJIJOOK?

Het Ideeënlab tijdens Jij Maakt De Stad!

Het Ideeënlab is terug! En deze keer met een speciale editie tijdens Jij Maakt De Stad. Op dit energieke evenement ontdek jij hoe gezond Amsterdam is en of we op de goede weg zitten, maar vooral op welke manier jij kan bijdragen aan jouw groene toekomst!

#DRAAGBIJ

De smaak van de stad - Voedseltuin IJplein

Geloof jij net als Voedseltuin IJplein in de verbindende kracht van voeding? Je kunt dit project helpen op de meest uiteenlopende manieren. Ook als je geen groene vingers hebt. Bijvoorbeeld door een donatie te doen waarmee de vrijwilligers een krat groenten vullen. Zo word je vriend van de Voedseltuin!

#LEESMEE

Een gezonde bodem begint bij jezelf - Rowin Snijder

Rowin Snijder presenteerde zijn idee tijdens het Amsterdam &Co pitchevent in samenwerking met De Gezonde Stad. Rowin wil de voedselkringloop in de stad sluitend maken met zijn zelfgebouwde wormenhotels. ‘Wormenhotels?’ , vroeg de jury. ‘Ja, hierin zetten wormen gft-afval om in eersteklas compost. En composteren, dat is op vele manieren goed voor de stad. Er is minder afval en het draagt bij aan een gezonde bodem.’ Enkele maanden na het pitchevent, bezoeken we Rowin in zijn werkplaats.

#LEESMEE

Kay Slice - WorldTalks - Voedsel centraal

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Jan Willem van der Schans

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Jan Willem van der Schans, is onderzoeker aan Wageningen Economic Research en gespecialiseerd in korte en ultrakorte voedselketens. 

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Han Wiskerke

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Han Wiskerke is hoogleraar Rurale Sociologie aan de Wageningen University & Research. 

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Ellen Mookhoek

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Dit is Ellen Mookhoek, een modern jager-verzamelaar. 

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Anne Bruinsma

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Dit is Anne Bruinsma, oprichtster van Farmhack.nl. 

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Alphons Kurstjens

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Dit is Alphons Kurstjens, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. 

#BEKIJKVIDEO

Landschapstriënnale - Dirk Molenaar

Afgelopen september heeft de Landschapstriënnale 2017 plaatsgevonden op Landgoed Kleine Vennep middenin de polder van de Haarlemmermeer. Deze maand stond in het teken van ‘Het Volgende Landschap’. Wij spraken met belanghebbenden en professionals over de kansen, ontwikkelingen en oplossingen voor het landschap van de toekomst. Dit is Dirk Molenaar, een boer in de regio. 

#LEESMEE

Amsterdammertje van de Toekomst - Rafael

We spreken met Amsterdamse kinderen over #DeLeefbareStad, #DeKansrijkeStad, #DeDuurzameStad en #DeInternationaleStad. Laat je inspireren!

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt - Janno Lanjouw

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #10: Alphons Kurstjens, Bankier

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #9: Justus de Nijs en Dion Eggen, Burgermeester

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #7: Marten Verdenius en Sietske Klooster, MELC

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #8: Thijs van Banning, Landmarkt

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #6: Karel Goudsblom, Bakkerij MAMA

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #5: Mike Venekamp, De Handelaar

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #4: René en Sabine, De Broccolitelers

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #3: Henk en Wilma, De Melkboeren

#LEESMEE

Dirk Vis - Qnoop

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #2: Guus Waal, De Kippenboerin

#LEESMEE

Wie Amsterdam voedt: #1: Arwin Bos, De Aardappelboer

#LEESMEE

Raksha Hoost over vergroenen

#LEESMEE

Guus Benning en Noah Boeken - JuiceBrothers

#LEESMEE

Het netwerk van Jaap van den Biesen en Kasper Hoex

Jaap en Kasper zijn filmmakers afgestudeerd in dé duurzaamheidsstudie Future Planet Studies, aan de Universiteit van Amsterdam. Na een specialisatie in respectievelijk politicologie en ecologie keken zij elkaar vragend aan. What’s next? Leuk, al die theorie, maar hoe nu echt de houdbaarheidsdatum van de wereld of omgeving te verlengen? “Het antwoord bracht onze creativiteit en humor samen met dit vraagstuk: Jaap & Kasper Filmproducties.” Hun academische achtergrond, filmische capaciteiten en een gezonde hoeveelheid plezier maakt dat Jaap en Kasper in staat zijn de soms ingewikkelde of beladen boodschap catchy en overtuigend te brengen.

#LEESMEE

Het netwerk van Sia Driessen

Sia (26) neemt haar boerenverstand van de polder mee naar de stad: “Wat kunnen we er samen aan doen om de stad veiliger te maken?” In High Profile’s Event magazine (juni 2009) vraagt zij zich af hoe het staat met de veiligheid op bedrijfsevenementen. Sociaal ondernemerschap werd haar geïntroduceerd bij Enactus (sinds januari 2010). Sinds drie jaar is Sia als Projectleider Eerste Hulp verantwoordelijk voor EHBO onderwijs voor het Rode Kruis Amsterdam. Met haar ondernemende mindset is zij bezig om een duurzaam business model te creëren waarbij gratis EHBO sessies voor kwetsbare groepen mogelijk zijn dankzij de aanvragen vanuit de zakelijke markt.

#LEESMEE

Het netwerk van Hasmik Matevosyan

Hasmik Matevosyan (28) leerde op haar vijfde breien van haar moeder. Haar fascinatie voor mode is altijd gebleven. Tijdens haar mode-opleidingen kwam ze er achter dat er in de modewereld nog heel veel te winnen is op het gebied van duurzaamheid. Ook deed ze onderzoek naar mode systemen, kleding psychologie en business modellen. In 2014 lanceerde ze daarom het boek Paradigm Shift in Fashion, gebaseerd op het onderzoek dat ze tijdens haar studie is gestart. In het boek presenteert Hasmik een duurzaam design systeem voor mode, nieuwe business modellen en een nieuwe rol voor winkels. Naar aanleiding van de publicatie van haar boek won ze de titel Radicale Vernieuwer en sprak ze voor 900 man tijdens TEDxTalks Maastricht.

#LEESMEE

Het netwerk van Janno Lanjouw

Janno Lanjouw (33) is opgeleid als historicus en journalist. Na zijn studie zette hij in Amsterdam het Food Film Festival op en raakte hij betrokken bij de Youth Food Movement, een jongerenbeweging die zich inzet voor een beter voedselsysteem. Voor het festival maakte hij jarenlang live-programma's over belangrijke voedselonderwerpen en selecteerde hij de films. Daarnaast schrijft hij als freelance journalist voor onder andere De Correspondent over voedselonderwerpen.

#LEESMEE

Het netwerk van Inge Reyntjes

Inge (36) werkt als regiocoördinator bij stichting Day for Change, een educatieve organisatie. Voor de stichting coördineert ze de acties in Amsterdam en omgeving, praat ze veel met docenten en geeft ze gastlessen op scholen. Met de Day for Change Actie leren kinderen om in de praktijk een sociale onderneming op te zetten. In 2004 rondde ze haar master antropologie af aan de Universiteit van Amsterdam. De kennis die ze tijdens haar studie op heeft gedaan, past ze het liefst toe in de praktijk. Vanuit haar huidige werk vindt ze het inspirerend om de creativiteit van kinderen en jongeren terug te zien in hun ondernemingen en om te zien hoe zij dit in zetten om zo het leven van anderen te verbeteren.

#LEESMEE

Het netwerk van Tom van de Beek

Tom (36) is mede-oprichter van Business4Bees. Daarnaast bouwt hij met I Love Beeing bijenpaleizen in steden - het eerste is geopend in het Westerpark in Amsterdam - en organiseert cursussen in ‘natuurlijk imkeren’ voor stadsimkers-in-spe. Een ander project van hem is Sustainsville, werkplekken met moderne gemakken als Wi-Fi midden in de natuur van de Veluwe, maar zonder de ecologie te verstoren. Ook is hij oprichter van The Tipping Point, een stichting waarmee hij mensen wil inspireren om duurzamer te leven.

#LEESMEE

De broers Blom&Blom: echte schatzoekers!

#LEESMEE

Het netwerk van Peter Zevenhuizen

Peter (47) stopte met zijn studie HEAO om te gaan reizen. Hij heeft zeven jaar in het buitenland gezeten en startte in 1998 met Geschenk met Verhaal. Dit bedrijf ontstond in Afrika, waar hij jongens van zijn leeftijd leerde kennen. Hij kon de gedachte dat hij de kans had om terug te gaan naar Amsterdam, en zij niet, niet van zich afschudden. Daarom trok hij de stoute schoenen aan, startte hij een project met jonge kunstenaars en nam hun spullen mee naar Nederland. Het bedrijf vestigt zich inmiddels in de relatiegeschenkenbranche en biedt een breed scala aan mooie, duurzaam vervaardigde geschenken aan.

#LEESMEE

Het netwerk van Thomas Vaassen

Thomas (31) studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht. Daar kwam hij er al snel achter dat de bestaande bedrijfsstructuren niet bestand waren tegen de toekomst. Al vrij snel richtte hij met studiegenoten zijn eerste bedrijf op. Inmiddels is deze sociale ondernemer mede-oprichter van Realize!, Impact Hub Amsterdam en Blik-Opener. Hij is ook program director bij Investment Ready Program, een programma van vier maanden waar duurzame ondernemers worden klaargestoomd financiering en wereldwijde groei.

#LEESMEE

Het netwerk van Judith Molle

Judith (35) is Team Manager bij Rabobank Amsterdam en zet zich in om buurtondernemingen in Amsterdam Noord te stimuleren. Samen dingen beter maken, daar gelooft Judith in. Momenteel volgt ze, naast haar werkzaamheden, ook een studie over veranderingscultuur.

Oeps! Je bent niet ingelogd.

Maak eenvoudig en snel een account aan en krijg toegang tot alle exclusieve functies en verhalen op Amsterdam &Co.
Het maken van een account is gratis!

Scherm sluiten

Je wachtwoord vergeten?

Geen probleem! Vul onderstaand formulier in en
je ontvangt direct een e-mail met daarin je wachtwoord.