WorldTalks is een maandelijkse talkshow met borrel. Of ook wel: de meest interessante vrijmibo van Amsterdam. Een plek om Amsterdammers met diverse achtergronden en een internationale blik te ontmoeten. En om stil te staan bij brandende kwesties die de wereld bezighouden. Met speciale gasten en een live verbinding met het buitenland.
Sandra (1959) begon haar carrière bij het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), waar zij medeverantwoordelijk was voor de uitbouw van CineMart tot eerste coproductiemarkt in Europa. Vanaf 2004 werd ze, als algemeen directeur van het IFFR, daarnaast mede-initiatiefnemer van het Hubert Bals Fonds, dat filmmakers in ontwikkelingslanden financieel ondersteunt. In 2007 begon Sandra als directeur bij het Filmmuseum in Amsterdam. Samen met Holland Film, het Nederlands Instituut voor Filmeducatie en de Filmbank fuseerden zij op 1 januari 2010 tot EYE. Met toenmalig Koningin Beatrix aan haar zijde, opende Sandra in april 2012 het iconische gebouw aan de noordelijke IJ-oever. Als dank voor haar tomeloze inzet voor de Nederlandse filmsector werd zij afgelopen september geëerd met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur 2015.
Sanne (38) voelde na zijn studie Media & Cultuur de drang om in televisieprogramma’s jong talent een podium te bieden en daarmee te laten zien dat de multiculturele samenleving niet was mislukt, maar juist verrijking had gebracht. Samen met Ingeborg Beugel maakte hij een documentairereeks voor de IKON over de seksualisering van de samenleving, maar merkte dat het moeilijk was om in dit wereldje te stappen. Vanuit zijn liefde voor pop- en elektronische muziek, theater en film begon hij events te organiseren waarna hij als Programmamanager bij de Vrijdagavonden van het Van Gogh Museum terecht kwam. Na drie jaar rolde hij door naar The School of Life, waar hij nu werkt als cultureel en filosofisch programmeur. Met verhelderde inzichten die je dagelijks leven leuker en rijker maken, maakt hij op zijn manier Amsterdam mooier.
Renee (31) is een echte bakkersdochter. Als ze vroeger met haar familie op vakantie ging dan was het buitenlandse brood ruiken, voelen en proeven het eerste wat ze deden. Toch wilde ze Renee alles behalve bakker worden. Ze studeerde International Business & Management, maar kwam er tijdens haar stage bij PWC toch achter dat ‘brood in haar bloed’ zit en ze een echte ondernemer is. Ze richtte in 2008 samen met haar vader en Rin van der Molen BBROOD op: een ambachtelijke bakkerszaak in Amsterdam. Inmiddels heeft BBROOD acht vestigingen in Amsterdam en zes in het Afrikaanse Oeganda en Rwanda.
Jotte (29) startte in 2006 haar eigen schoonheidssalon in Amsterdam Zuid. Na 1,5 jaar begon het te kriebelen. Ze sloeg een andere weg in en startte aan de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming. Jotte werd verliefd op het concept van IMC Weekendschool en werkte daar lange tijd als docent. Daarnaast zette ze zich in voor de Goede Doelen Loterijen en was ze actief als studentcoördinator bij Academie van de Stad in Amsterdam Nieuw-West. Hiervoor zette ze samen met jongeren buurtprojecten op om talentontwikkeling van buurtjongeren en ontmoetingen tussen buurtbewoners te stimuleren. Vanaf 2012 werkt Jotte als jaarcoördinator voor IMC Weekendschool in Amsterdam Noord. Hier is ze het vaste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders van jaar 1 en zet ze samen met gastdocenten en vrijwilligers inspirerende vakken op. Sinds twee jaar is ze locatiemanager. Naast het leiden van het team, houdt ze contact met de lokale overheid, is ze betrokken bij de sponsorwerving en zet ze nieuwe samenwerkingsrelaties op. In haar vrije tijd speelt Jotte tenorsaxofoon.
Bas (37) werkt sinds 2013 als Chief Executive Officer bij Fairphone. Hiervoor was hij Creative Director bij Waag Society, waar hij verantwoordelijk was voor het Open Design Lab. Vanuit deze functie ontwikkelde hij open design projecten zoals het Instructables Restaurant, de Open Design contest en de Fairphone. Ook is hij één van de initiators van Fablab Amsterdam. Dit is een ruimte met computergestuurde machines voor het maken van prototypen en modellen, naar een concept van Neil Gershenfeld van MIT.
Bas heeft een achtergrond als interaction designer en een sterke interesse in electronica. Zo heeft hij aan veel projecten zowel als ontwerper als ontwikkelaar/technicus meegewerkt. Hij is medeauteur van het boek Open Design Now.
Jeroen is CEO en oprichter van Diningcity. Hij haalde in 2004 zijn master in Financial Business Administration op de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1998, begon hij Diningcity, omdat hij iets praktisch naast zijn studie Bedrijfskunde wilde doen. Het leek hem wel een goed idee om de restaurants in Amsterdam in kaart te brengen en dat op internet te plaatsen. Veel mensen wisten nog niet wat internet was, er was nog geen Facebook, Twitter of Google. Jeroen was zijn tijd vooruit en wist daarom een uniek bedrijf op te zetten. Inmiddels is Diningcity een begrip en startte Jeroen onlangs met een abonnementsdienst op restaurants: Diningcity Unlimited.
Peter (47) stopte met zijn studie HEAO om te gaan reizen. Hij heeft zeven jaar in het buitenland gezeten en startte in 1998 met Geschenk met Verhaal. Dit bedrijf ontstond in Afrika, waar hij jongens van zijn leeftijd leerde kennen. Hij kon de gedachte dat hij de kans had om terug te gaan naar Amsterdam, en zij niet, niet van zich afschudden. Daarom trok hij de stoute schoenen aan, startte hij een project met jonge kunstenaars en nam hun spullen mee naar Nederland. Het bedrijf vestigt zich inmiddels in de relatiegeschenkenbranche en biedt een breed scala aan mooie, duurzaam vervaardigde geschenken aan.
Roderik Schaepman is documentairemaker en eigenaar van maatschappelijk communicatiebureau R&D Dept., dat onderzoekt, bedenkt en produceert - als het maar een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. In 2013 organiseerde hij de eerste editie van De Buurtcamping, het succesvolle initiatief waarvan hij directeur is.