Voorbereiden op je auto theorie-examen

Ga je binnenkort rijlessen in Amsterdam of in een andere plaats volgen? Dan is het goed om te weten dat je uiteindelijk twee examens met succes moeten gaan afleggen. We hebben het dan over een theorie- en een praktijk examen. Het eerstgenoemde is een toets waarin je verschillende vragen krijgt over onder andere verkeersinzicht maar ook de regels omtrent het verkeer. Om het examen te halen, is een goede voorbereiding gewenst. We helpen je met dit artikel een handje op weg.

Zorg dat je op tijd begint

Veel mensen denken dat ze de lesstof op het laatste moment wel even in hoofd kunnen proppen, met als gevolg dat ze zakken voor het examen. Het bleek toch iets lastiger dan in eerste instantie werd gedacht. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Het is dus duidelijk dat je er voor moet zorgen dat op je op tijd begint met leren.

Oefenvragen maken

Het lezen van theorie is meestal niet voldoende om het examen te behalen. Om je kansen te vergroten raden we je aan om oefenvragen te gaan maken. De meeste theorieboeken beiden deze oefenvragen aan, en anders kun je ook terecht op het internet. Er zijn verschillende aanbieders, zowel gratis- als betaald.

Aantekeningen maken

Op het moment dat je aan het leren bent, kun je gebruik maken van aantekeningen. Dit zorgt ervoor dat de informatie die je op dat moment opdoet, beter blijft hangen. Doe dat vooral bij onderwerpen die je wat lastiger vindt. Later kun je alle moeilijke onderwerpen samenvatten en deze extra goed leren.

Plan je examen tijdig in

Wat je tot slot ook zeker niet moet vergeten, is dat je je examen tijdig inplant. Het CBR heeft helaas best lange wachttijden waardoor het even kan duren voordat je aan de beurt bent. Maak daarom ruim van te voren een afspraak. Zorg er natuurlijk wel voor dat je genoeg tijd hebt om te leren.

 

Plaats een reactie