Waarom huren in Amsterdam zo lastig is

Vraag je buitenlanders naar een stad in Nederland, dan is de kans groot dat ze alleen Amsterdam kennen. Ook onder Nederlanders is Amsterdam de meest populaire stad, en daarom is de vraag naar woningen er enorm. Iedereen wil in de hoofdstad wonen: het is een bruisende stad en er is veel werk te vinden.

Een woning vinden in Amsterdam is helaas zo makkelijk nog niet. De huizenprijzen zijn torenhoog en ook een huurwoning vinden in Amsterdam is een hele klus. In dit artikel lees je waarom en lees je een handige tip om sneller dan gemiddeld een woning te vinden.

Grote vraag zorgt voor torenhoge huurprijzen

Zoals gezegd zijn er altijd duizenden mensen die wel in Amsterdam zouden willen wonen. De vraag is dus groot, maar het aanbod helaas niet. Er zijn namelijk nauwelijks woningen beschikbaar in de hoofdstad. Om deze reden is de concurrentie wat betreft huurwoningen moordend en trekt iedere bezichtiging tientallen geïnteresseerden.

Door de grote vraag betaal je gemiddeld 22 euro per vierkante meter voor een Amsterdamse huurwoning. Dit is dan de kale huurprijs. Er zijn wel plannen om meer goedkopere sociale huurwoningen te bouwen, maar de wachttijd hiervoor is meer dan 15 jaar. Hierdoor moeten mensen hun heil zoeken in de vrije sector, waar de huurprijzen ontzettend hoog zijn en ook steeds weer hoger worden.

Meld je aan bij een huurwoningenplatform en vergroot je kansen

Hoe houd je jezelf als woningzoekende dan staande in dit geweld? Een goede tip is om jezelf aan te melden bij een platform voor huurwoningen zoals Huurstunt.nl. Als je hier een account aanmaakt ben je altijd de eerste die het hoort als er een nieuwe huurwoning in Amsterdam beschikbaar is. Ook kun je zelf een oproep plaatsen waardoor makelaars en particulieren weten dat je op zoek bent naar een woning.

Een huurwoning vinden in Amsterdam blijft lastig, maar op deze manier kun je het proces in elk geval een beetje makkelijker maken!

Plaats een reactie