Altijd bereikbaar met een vast 020 nummer op je mobiel

Woon en werk jij in Amsterdam? Ben jij loodgieter, taxi chauffeur, zorgverlener of een andere zelfstandig ondernemer en wil je altijd bereikbaar zijn zonder je privénummer aan je onderneming te koppelen? Of draai je een webshop en ben je verplicht een vast nummer te hebben op je website? Overweeg dan een vast 020 nummer aanvragen voor op je mobiel!

Hoe dat in elkaar zit en wat de voordelen daarvan zijn lees je in dit artikel, maar eerst nemen we een kijkje in de geschiedenis om erachter te komen hoe Amsterdam aan het netnummer 020 komt.

Geschiedenis van het 020 netnummer

De telefonie deed haar intrede in Nederland op 1 juni 1881 toen de Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij in Amsterdam het eerste openbare telefoonnetwerk opende. Het aantal vaste aansluitingen in Amsterdam bedroeg toen 49 maar nam rap toe. Ook andere steden kregen steeds meer vaste aansluitingen en zo ontstonden er diverse telefoondistricten. Iedere stad kreeg oorspronkelijk een kengetal toegewezen, dat in de loop der jaren werd vervangen door het netnummer. Amsterdam kreeg het netnummer 02900, maar door de alsmaar groeiende abonneebestand werden de telefoonnummers steeds langer en om dit op te vangen, werden de netnummers verkort. Het netnummer van Amsterdam ging van 02900 naar 020.

Vast nummer op je mobiel – hoe werkt dat?

De mogelijkheid om een vast nummer op je mobiel te hebben bestaat speciaal voor zzp-ers en zelfstandig ondernemers. Je krijgt een vast nummer dat gekoppeld is aan je mobiele telefoon en wanneer dit nummer wordt gebeld, gaat het op je smartphone over. Met dit vast nummer kun je ook uitgaande gesprekken voeren. Afhankelijk van het belpakket dat je kiest, zijn er andere opties als wachtrij, voicemail en doorschakelen. Zo is je smartphone dus te vergelijken met een telefooncentrale, waarvan je de diverse opties middels een app beheert. Voor een vast nummer op je smartphone hoef je geen aparte vaste lijn te hebben. 

Wat zijn de voordelen?

Een van de voordelen van een vast nummer op je mobiel is dat het professionaliteit uitstraalt wanneer je een vast nummer hebt in plaats van je eigen privé mobielnummer te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Een ander voordeel is dat je altijd bereikbaar bent. Of je nu op pad bent of bij een cliënt op locatie, op kantoor of gewoon thuis, je hoeft geen business kansen meer mis te lopen vanwege gemiste oproepen. Aan de andere kant kun je je bereikbaarheid ook reguleren middels voicemail of een antwoordservice, bijvoorbeeld buiten werkuren of een bedrijfsvakantie.

Voor ondernemers in Amsterdam die veel onderweg zijn is een vast 020 nummer doorschakelen naar mobiel dus een goed.

Plaats een reactie