Ben je met spoed op zoek naar een tandarts in Amsterdam?

Je gebit maakt een belangrijk deel uit van jou. Er wordt niet voor niets sterk benadrukt dat je twee keer per dag moet poetsen en flossen. Problemen aan je gebit kunnen tot ernstige gevolgen leiden, waaronder ontstekingen. 

Vanaf jongs af aan wordt ons allemaal geleerd dat teveel snoep slecht is voor je tanden en dat je gronding moet poetsen. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je tóch last krijgt van je gebit. Het is verstandig om dan zo snel mogelijk hulp te zoeken en een afspraak te maken bij de tandarts.

Een afspraak maken kan in sommige gevallen echter lang duren. Heb je acute pijn in je kaak of gebit? Maak dan een afspraak bij de spoed tandarts!

Met welke klachten kun je bij een spoed tandarts terecht?

Het onderscheid tussen spoed en geen spoed kan lastig zijn om te maken. Wanneer je last hebt van het gebit maar de (pijn)klachten niet extreem heftig zijn, kan het mogelijk zijn om de afspraak met een dag of twee uit te stellen. Als de pijn echt niet meer te houden is en het je dagelijkse leven beïnvloed, is het verstandig om wel direct een afspraak te maken.

Klachten zoals gaatjes, tandvleesontstekingen, een loslatende kroon, gevoelige tanden of tandvlees en verkleurde tanden en kiezen kunnen vaak wel een dag wachten. Er wordt aangeraden om niet meer dan één dag te wachten aangezien klachten altijd kunnen verergeren.

Losse tanden of kiezen, nabloedingen na ingrepen, uitgevallen tanden of kiezen door een letsel, afgebroken tanden of kiezen of hevige pijn door ontstekingen worden daarentegen wél als spoedgevallen gezien. Heb je last van één of meedere van deze klachten? Twijfel niet en maak direct een afspraak bij de spoed tandarts. Zo voorkom je dat klachten erger worden of tot ernstige gevolgen leiden. 

Prijzen van de spoed tandarts 

Veel tandartsen in Nederland hebben vaste tarieven voor bepaalde behandelingen. De prijs van deze handelingen ligt tussen de €50 en €250. Het is wettelijk verboden om als tandarts een tarief dat boven dit bedrag zit te vragen. De prijs wordt bepaald op basis van de soort behandeling.

Afhankelijk van jouw zorgverzekering, kan de behandeling worden vergoed. Een vergoeding voor een spoedafspraak wordt echter bijvoorbeeld niet door een basisverzekering gedekt. Hou hier dus wel rekening mee!

Plaats een reactie