Handige gids over bedrijfsafval in Amsterdam

Amsterdam is een stad met de ambitie om concrete te stappen richting een duurzaam leefgebied met minder uitstoot van CO2. Om dit proces te faciliteren is het belangrijk dat afval wordt gescheiden. Bij de productie van nieuw materiaal wordt immers veel CO2 uitgestoten en door afval te scheiden wordt dit minder. Het is namelijk mogelijk om materiaal meerdere keren opnieuw te gebruiken. Voor het scheiden van afval is het belangrijk om dit bij de bron te doen en bijvoorbeeld te kiezen voor een restafvalcontainer. De container moet beschikken over het juiste formaat en het juiste materiaal.

Norm voor het scheiden van afval

De overheid in Nederland wil graag stappen zetten richting een wereld waarin een minder sprake is van vervuiling. Dit is de reden dat er in Nederland regelgeving geldt met betrekking tot het scheiden van afval. Als jij je hier niet aanhoudt kun je een boete riskeren. Je kunt hier meer over leren bij Bedrijfsafval.nl. Er zijn een aantal regels voor bedrijven met weinig afval en voor bedrijven met veel afval, hier kun je meer over lezen indien jij je hierin verdiept. Ondernemers mogen bijvoorbeeld hun afval niet op dezelfde manier weggooien als huishoudens. Bij huishoudens geldt verder dat de gemeente verantwoordelijk is. Dit is niet het geval bij een bedrijf.

Een afvalbedrijf inschakelen

Als bedrijf ben je zelf verantwoordelijk over het wegvoeren van afval. Dit kan een grote en vermoeiende tijd zijn, waardoor het inschakelen van een afvalbedrijf een verstandige zet kan zijn. Met name bij een groot bedrijf heeft het inschakelen van hulp veel toegevoegde waarde. Hierdoor bespaar je immers veel tijd, die je voortaan kan gebruiken om andere prioriteiten te stellen. Binnen jouw bedrijf is inmiddels voldoende te doen. Het bedrijf dat je inschakelt zal het afval ophalen en naar de stortplaats brengen.

Afvalsoorten scheiden

Het is belangrijk om afval te scheiden, aangezien je hiermee een situatie creƫert waarin materiaal voortaan opnieuw gebruikt kan worden. Haal de verschillende afvalsoorten uit elkaar en gebruik etiketten om verwarring te voorkomen. Plaats verschillende containers op een plaats die voor iedereen bereikbaar is. Denk hierbij aan een container voor papier en karton en een container voor groente en fruit. Ten slotte is een container voor restafval van belang. Door afval apart te houden draag je bij aan een circulaire economie. Je kunt door onderzoek te doen achterhalen wat voor afval allemaal binnen een bepaalde categorie valt en vervolgens direct sorteren.

Plaats een reactie