Houten Vloeren en Vloerverwarming: Een Perfecte Match?

Het kiezen van de juiste vloer voor je huis is een belangrijke beslissing. Als het gaat om het creëren van een warme en gezellige sfeer, zijn houten vloeren een populaire keuze. Maar wat als je vloerverwarming hebt of overweegt om vloerverwarming aan te laten leggen… zijn hout en vloerverarming wel een goede match?

Houten vloeren en vloerverwarming gaan goed samen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een houten vloer en vloerverwarming gaan goed samen. De enige soort houten vloeren die niet op vloerverwarming gelegd kunnen worden zijn massief houten vloeren. Dat komt omdat massief hout flink kan krimpen en uitzetten als gevolg van temperatuurwisselingen en wisselingen in het vochtgehalte.

Tegenwoordig worden massief houten vloeren nog maar weinig verkocht en is lamelparket de standaard geworden als het om houten vloeren gaat. Lamelparket is een gelaagde houten vloer die uit berkenmultiplex en massief hout bestaat. Het berkenmultiplex zorgt ervoor dat de vloer nauwelijks krimpt of uitzet, waardoor de combinatie met vloerverwarming geen problemen oplevert.

Sterker nog, het krimpen en uitzetten is zo minimaal dat je een lamelparket vloer strak tegen de muur aan kunt leggen, dus zonder plinten! Als je van een minimalistisch interieur houdt dan is dit één van de mooiste vloersoorten die je kunt kiezen.

Houten vloeren en kleuren

Naast het voordeel van dat houten vloeren op vloerverwarming gelegd kunnen worden, is het goed om te weten dat de kleurkeuze enorm is. Houten vloeren kunnen namelijk in iedere gewenste kleur worden afgewerkt. Er is geen andere vloersoort waar dit mogelijk is.

Levensduur van een houten vloer

De voordelen houden niet op! Houten vloeren gaan een leven lang mee waardoor je op lange termijn goedkoper uit bent dan wanneer je voor een andere vloersoort kiest. Het geheim zit hem in de toplaag van de vloer. De toplaag is van massief hout en kun je met onderhoudsolie opnieuw afwerken waardoor de vloer weer als nieuw oogt.

En mochten er fikse beschadigingen in de vloer zitten, dan kun je het oppervlak schuren en de vloer opnieuw laten afwerken. Dat kan in dezelfde kleur, maar een andere kleur is ook mogelijk. Zo kan je vloer dus mee veranderen als je smaak is veranderd.

Ontdek alle mogelijkheden van houten vloeren

Bezoek een houten vloeren specialist om alle kleurmogelijkheden, legpatronen en houtsorteringen te ontdekken. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in houten vloeren is Uipkes Houten Vloeren in Amsterdam. Een bezoekje aan hun showroom is absoluut de moeite waard!

Plaats een reactie