Voordeur vervangen? Zo kies je de juiste deur

Voordeuren kunnen tientallen jaren meegaan, maar na verloop van tijd zijn ze aan vervanging toe. En op dat moment is het goed om even stil te staan welke voordeur je wilt hebben. In hoofdlijnen heb je namelijk keuze uit:

  1. Houten voordeuren
  2. Stalen voordeuren
  3. Aluminium voordeuren

Houten voordeuren

Houten voordeuren zijn de meest toegepaste buitendeuren. Dat komt doordat ze relatief goedkoop zijn en qua design vele mogelijkheden bieden om de deur naar wens te stijlen. Het nadeel van houten voordeuren is dat je ze eens in de paar jaar moet verven en dat het hout krom kan trekken.

Bovendien reageert het hout op veranderingen in de luchtvochtigheid, waardoor de deur losser of strakker in het deurkozijn komt te zitten. Dit is geen probleem, maar je hebt in de winter wel sneller last van tocht en kou dat naar binnen komt. Dit kun je oplossen met tochtstrips, maar ideaal wordt het niet.

Stalen voordeuren

Stalen voordeuren zijn bijzonder stijlvol doordat ze een stuk smaller zijn dan houten voordeuren en aluminium voordeuren. Het kan zomaar zijn dat ze tot de helft smaller zijn. En ondanks dat de deur zo smal is kun je er isolerend glas in toepassen zodat de isolatie uitstekend is. Een stalen voordeur is er heel stijlvol, maar ook erg duur in aanschaf.

Aluminium voordeuren

Aluminium voordeuren zijn een goede keuze als je stalen voordeuren te duur vindt, maar je geen zin hebt in een houten voordeur vanwege de tocht en het onderhoud. Aluminium voordeuren zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 3000,-.

Ze zijn dus een stuk duurder dan een houten voordeur, maar je bespaart op het onderhoud waardoor je op lange termijn juist goedkoper uit bent met een aluminium voordeur. Zeker als je het onderhoud uitbesteed.

Een voordeur gemaakt van aluminium isoleert goed en trekt niet krom en biedt qua design meer mogelijkheden dan een stalen voordeur. Zo kun je bijvoorbeeld de ramen in het deurblad laten plaatsen en zijn er vele moderne deurklinken leverbaar.

Aluminium voordeuren en garagedeuren

Het merk Hörmann heeft zowel aluminium voordeuren als bijpassende garagedeuren in het assortiment opgenomen. Daardoor kunnen de voordeur en de garagedeur mooi op elkaar worden afgestemd.

Het vervangen van de voordeur en de garagedeur is een kostbare aangelegenheid. Daarom is het goed om te weten dat Hörmann een tijdelijke actie heeft lopen voor sommige garagedeuren. Bekijk de Hörmann garagedeuren actie.

Welke deur kun je het beste kiezen?

Dat hangt er vanaf wat je budget is en wat je wensen zijn. Als je budgettair gezien niet veel mogelijkheden hebt, dan is een houten voordeur vrijwel de enige keuze. Heb je meer te besteden, dan is een aluminium voordeur vaak de beste oplossing. En als je voor een mooi design wilt gaan, dan is een stalen voordeur een goede optie.

Plaats een reactie