Redenen waarom een kluis noodzakelijk is

Kluis

De betekenis van een kluis is een tegen inbraak en brand beveiligde kist of kast. Een kluis biedt bescherming voor diverse eigendommen, zoals contant geld, belangrijke documenten, erfstukken, sieraden en een laptop. We spreken over waardeberging van de kluis indien u de inhoudt wilt verzekeren. Deze term geeft aan hoeveel kostbaarheden of contant geld uw verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt opgeslagen. Hoe hoger het aangegeven geldbedrag hoe inbraakwerender de kluis is.

Een kluis kan worden gebruikt voor privé als zakelijk gebruikt. In kantoren wordt een kluis vaak gebruikt voor het veilig opbergen van belangrijke papieren/documenten.

Waarom een kluis aanschaffen?

Het hebben van een kluis zorgt voor een veilig gevoel voor waardevolle spullen en een kluis beschermt ook echt tegen ongemakken, zoals nieuwsgierige blikken, diefstal en brand. Het aanschaffen van een kluis zorgt ook voor financiële voordelen. Zo kunt uw verzekeringspremie omlaag gaan. Wilt u ook graag een veiliger gevoel? Neem dan gerust contact op met Slotenmaker Amsterdam.

Een kluis kan brandwerend, inbraakwerend of allebei zijn. Deze kluizen hebben een speciale constructie en zijn getest op bescherming tegen brand als inbraakwerendheid, dus zekerheid is er zeker.

Wat is een goede plek voor een kluis?

De beste plek voor een inbraakwerend kluis en een brandwerende kluis is een plek waar u gemakkelijk bij komt, maar ook een plek die niet direct opvalt. Een kluis plaatsten achter uw vakantiespullen is niet een handige plek. De beste plek is aan een betonnen vloer en/of muur. Wanneer u uw kluis tegen doorlaatbaar materiaal zet, zoals een gips muur. Wordt het voor een inbreker heel gemakkelijk om uw kluis los te maken. Wanneer u vaak de kluis gebruikt kunt u uw kluis in de garage, bijkeuken, op zolder of weggewerkt in een meubel of kast plaatsen.

Als u uw kluis heeft geplaatst, maar u toch niet blij bent met de plek. Dan kan uw kluis verplaatst worden alleen dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Voor het verplaatsten van kluizen zijn speciale hulpmiddelen nodig, zoals een trappenlift, karretjes, een verhuislift en/of verankeringsbanden. De slotenmaker doet dit zonder uw kluis te beschadigen.

Vragen?

Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies over waarom het noodzakelijk is om een kluis aan te schaffen of twijfelt u over welke kluis u moet aanschaffen? Contacteer dan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies kunt u bij ons terecht. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden.

Plaats een reactie