Waar moet je op letten bij het inschakelen van een boekhouder? 

Voordat je de boekhouding uit kunt besteden aan een boekhouder zijn er een aantal dingen waar je bij stil moet staan. Een boekhouder inschakelen is namelijk alleen een slimme zet wanneer je te maken hebt met een goede. 

Voordelen boekhouder 

Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, want wanneer weet je nou of een boekhouder goed is of niet? Het heeft allemaal te maken met de vraag of ze jou werk gaan schelen of gaan geven.
Er zitten namelijk een aantal voordelen aan een goede boekhouder volgens de boekhouder gids

  • Tijd. Op het moment dat een boekhouder weet wat hij of zij doet, scheelt dit jou enorm veel tijd, energie en frustraties. 
  • Besparing. Een goede boekhouder verdiend zichzelf met gemak terug door er voor te zorgen dat jij nooit te veel betaald. 
  • Advies. Wanneer een boekhouder verstand heeft van het werk kan hij of zij je advies geven. 

Wees hier dus bewust van op het moment dat je een boekhouder inschakelt. Je hebt te maken met een goede boekhouder wanneer… 

  • … Hij of zij initiatief neemt en niet gaat wachten tot je het allemaal voor gekauwd hebt. 
  • … ze up-to-date kennis hebben van het vak en ze jou hierdoor dus goed kunnen helpen. 
  • … de boekhouder mee denkt. 

Waar op letten? 

Er zijn een aantal vragen en punten waar je over na kunt denken voordat je met een boekhouder in zee gaat. 

Boekhouder vs accountant 

Wie ga je inhuren? Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen de twee termen, maar is het ook belangrijk voor jou en jouw boekhouding? Een accountant is iemand die een Hbo-opleiding heeft gevolgd, terwijl een boekhouder gewoonweg iemand met ervaring is. Dat wil niet zeggen dat de één beter is dan de ander. Een boekhouder heeft vaak ook als voordeel dat deze goedkoper is. 

Groot kantoor vs zzp’er 

Een zelfstandige boekhouder is vaak goedkoper en persoonlijker dan een groot kantoor. Het nadeel is wel dat het kan zijn dat je minder snel aan de beurt bent, hij of zij is immers maar alleen.
Bij een groot kantoor is de kans dat je snel geholpen wordt enorm hoog. Heb je haast? Dan kun je beter bij een groot kantoor aankloppen. 

 

Plaats een reactie