Wat is videomarketing? En wat levert het op?

Online marketing is natuurlijk niet meer weg te denken. Bedrijven moeten wel opvallen op het wijde web om hun doelgroep te bereiken en concurrenten te verslaan. Tegelijkertijd zien we ook dat online marketing steeds breder wordt. Zo neemt videomarketing bijvoorbeeld een steeds prominentere plek in. Geen wonder, want dit kan heel wat voordelen bieden bij het promoten van jouw producten, diensten, website of zelfs het werven van nieuw personeel. Het is dan ook niet vreemd dat bedrijven als https://sommedia.nl/ het steeds drukker krijgen om de toenemende vraag naar videomarketing te beantwoorden. Video’s maken is immers een vak apart.

Maar wat houdt videomarketing precies in? En wat levert het op? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is eigenlijk van alle tijden. Kijk alleen al naar de commercials op de televisie. Dit kan ook als videomarketing worden gezien. Tegenwoordig spreken we hier echter vooral over als we het hebben over de video’s die via het internet worden gedeeld. We zien ze bijvoorbeeld terug op social media, maar ook op websites en andere kanalen. Bij videomarketing wordt jouw boodschap gedeeld in de vorm van een ludiek of informatief filmpje.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de video’s passen bij jouw doelstelling als bedrijf. Wat wil je hier precies mee bereiken? Wil je een animatie maken om een complexe boodschap eenvoudiger uit te leggen? Wil je de doelgroep enthousiasmeren? Of ben je juist op zoek naar een manier om een boodschap heel serieus en duidelijk uit te leggen? Videomarketing kan op heel veel verschillende manieren worden toegepast. Mits dit op de juiste manier wordt gedaan, levert het ook tal van voordelen op.

Voordelen videomarketing

Maar waarom zou je de voorkeur geven aan videomarketing als er nog veel meer mogelijkheden zijn? Hier kunnen we kort over zijn. De voordelen zijn namelijk niet mis. Nieuwsgierig geworden? We hebben ze hieronder kort voor je op een rijtje gezet:

  • De boodschap komt veel beter over. Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat de meeste mensen maar een heel klein deel van een platte tekst zullen onthouden? Websiteteksten kunnen nog zo goed en boeiend zijn geschreven, maar de kans is groot dat deze slechts globaal wordt doorgenomen. Bovendien zal de lezer zich dit nauwelijks herinneren. Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Het brein reageert veel feller op beelden. Weet deze ook beter te onthouden. Daarom is het zonde om hier geen gebruik van te maken. Als jij jouw boodschap in videovorm overbrengt, zal dit veel meer worden gewaardeerd. Bovendien wordt het nog niet al te vaak gedaan, dus val je ook sneller op.
  • Je geniet direct van meer bereik. Video’s kunnen namelijk op heel veel verschillende kanalen worden gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan social media. Filmpjes op Facebook, Instagram en zelfs TikTok zullen direct de aandacht vragen. Bovendien kunnen ze gedeeld worden, wat uiteindelijk weer tot meer potentiële kijkers zal leiden.

Plaats een reactie