Wat voor pyjama moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende pyjama’s, we begrijpen daarom dat het moeilijk kan zijn om eentje uit te kiezen. Zo zijn er personen die het snel warm hebben ’s nachts, waardoor ze graag een pyjama dragen die gemaakt is van een wat dunnere stof. Anderen hebben het weer snel koud, dus dan is een dikkere pyjama weer gewenst. Er zijn verschillende soorten stoffen, soorten pyjama en soorten merken waar je een pyjama van kan kopen. We beschrijven ze in deze blog.

Soorten pyjama’s

Zoals we hierboven al hebben beschreven, zijn er verschillende soorten pyjama’s. Iedereen kent natuurlijk de traditionele pyjama met lange mouwen en een lange broek. Deze pyjama is er ook voor de zomer of wanneer je het snel warm hebt, maar dan met korte mouwen en een korte broek. Dit wordt ook wel een shortama genoemd. Een shortama is zowel voor dames, heren als voor kinderen geschikt. Een andere soort pyjama is de nachtjapon, deze wordt voornamelijk door vrouwen gedragen. Verder heb je natuurlijk een pyjamatop met knoopjes, zonder knoopjes of gedeeltelijk geknoopt.

Voor welke stof kies jij?

Als je een soort pyjama hebt gekozen, is de volgende stap om de stof te kiezen. Ga je voor een lekkere warme pyjama? Kies dan voor badstof of flanel. Dit zijn dikke stoffen en daardoor lekker warm. Wanneer je liever een luchtige pyjama wil, kun je het beste kiezen voor een katoenen pyjama. In deze stof zal je je niet zo snel zweterig voelen. Verder is een katoenen pyjama relatief wat goedkoper.

Welk merk kies jij?

Welk merk je moet kiezen, ligt natuurlijk bij jezelf. Misschien heb jij al wel een voorkeur voor een merk of misschien wel niet. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het merk Charlie Choe. Charlie Choe voor dames hebben mooie pyjama’s met lange mouwen en een lange broek. Verder zijn Schiesser pyjama’s voor heren ook een aanrader. Zowel nachthemden als een hele pyjamaset.

Plaats een reactie