Werkt EMS training net zo goed als krachttraining?

Op het moment dat je jezelf wilt bezighouden met het opbouwen van spiermassa kun je dit bereiken met behulp van verschillende soorten sporten. Krachttraining is natuurlijk het meest populair. Dat is het mogelijk in iedere sportschool en daarnaast kan het ook gewoon thuis. Een andere mogelijkheid is om EMS training in Amsterdam te volgen. Een vorm van fitness waarbij er elektrische impulsen worden gebruikt.

EMS training en krachttraining

De populariteit van krachttraining kan deels worden verklaard doordat het al jarenlang bestaat en bewezen effectief is voor het opbouwen van spiermassa. EMS training is echter een relatief nieuwe vorm van fitness die snel aan populariteit wint vanwege de snelle en intensieve workouts die het biedt. Het idee van elektrische impulsen op het lichaam kan in eerste instantie een beetje eng klinken, maar het is belangrijk om te weten dat EMS training volkomen veilig is en dat de elektroden worden geplaatst op specifieke spiergroepen.

Deze elektroden geven vervolgens signalen door naar de spieren, waardoor de samentrekking van de spieren worden nagebootst. Op deze manier worden de spieren op intensieve wijze gebruikt en kan je met EMS training snel resultaten behalen, zelfs als je weinig tijd hebt.

Krachttraining is al jaren een populaire manier om spiermassa op te bouwen. Bij krachttraining combineer je oefeningen met gewichten. Door het verhogen van het aantal sets of gewicht krijgen de spieren meer weerstand, waardoor ze sterker kunnen worden. Maar het nadeel van krachttraining is dat je veel tijd kwijt bent. Vaak moet je minstens 4 tot 5 uur in de sportschool doorbrengen om resultaten te boeken. Met EMS training heb je daarentegen genoeg aan slechts drie sessies van 20 minuten per week.

Hierdoor is EMS training een uitstekende keuze als je weinig tijd hebt, maar toch resultaten wilt behalen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat EMS training niet helemaal hetzelfde is als krachttraining. Er zijn verschillen in de manier waarop de spieren worden gestimuleerd en de mate van weerstand die wordt geboden.

Wil je EMS training een keer uitproberen? Kijk dan of er een aanbieder is in jouw omgeving. De workout wordt naar jouw niveau aangepast, het is dus zeker prima geschikt voor beginners. Wacht dus niet langer en start vandaag nog met fit worden!

Plaats een reactie